طراحی لوگو از دیدگاه استاد مرتضی ممیز

طراحی لوگو از دیدگاه استاد مرتضی ممیز

تعریف طراحی لوگو از دیدگاه استاد مرتضی ممیز

طراحی لوگو بدون پنهان بودن معنا و مفهوم در درون خود، به جرات می توان گفت کاری کاملا بیهوده می باشد. طراحی لوگو هر اندازه زیبا باشد و بر اساس اصول مهم طراحی لوگو پیش رفته باشد، اگر هدف یا شعار و ویژگی یک برند را به همراه نداشته باشد، ارزش چندانی در برندینگ ندارد. برای اثبات این حرف، قبلا در مورد معنا و مفهوم لوگوصحبت کردیم. یکی از معروف ترین لوگوهای مطرح ایران، لوگوی سازمان استاندارد ایران می باشد. همه ی ما با شنیدن نام استاندارد، اولین چیزی که بخاطر می آوریم، لوگوی این سازمان می باشد. اما سوال این است که آیا طراح لوگو این سازمان را می شناسید؟ بنظر شما این لوگو فقط از چند خط و منحنی ساده که کاملا اتفاقی کنار هم چیده شده اند بدست آمده است؟ وب سایت گرافیکی اوتیس ، در این مطلب قصد دارد در مورد لوگوی های معروف از جمله لوگوی سازمان استاندارد که اثری قوی  از استاد مرتضی ممیز می باشند، مطالبی را بیان کند. پس با ما همراه باشید.

لوگوی سازمان استاندارد ایران

استاد مرتضی ممیز، پدر و بنیان گذار علم گرافیک در ایران، طراحی لوگو سازمان استاندارد را در سال ۱۳۶۴ ارائه دادند. همان طور که می دانید، لوگو در کنار زیبایی و سادگی، باید کاملا با معنا باشد و هویت بصری سازمان به شمار می آید. استادممیز، برای نشان دادن معنا و مفهوم استاندارد، در لوگوی این سازمان از ISIRI که حروف اختصاری "Institute of Standard and Industrial Research of Iran" (موسسه ی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران) می باشند، استفاده کردند. این لوگو را اگر برعکس بخوانیم، نام ایران می باشد. لوگوی استاندارد را بخاطر بیاورید، این حروف را می توانید بینیند؟.
اما جالب است بدانید، کادر اطراف ISIRI در این لوگو، اتفاقی انتخاب نشده و دلیل خاصی داشته است. از آنجا که داوری موسسه ی استاندارد، بر اساس تعیین حداکثر و حداقل ها می باشد، به همین خاطر ممیز در نظر داشته است تا کادری را اطراف حروف وسط طراحی لوگو قرار دهد، که دو زاویه ی تیز و سمت دیگر دو منحنی وجود داشته باشد. اما این لوگو از نظر سازمان استاندارد، خیلی ساده بوده و در نتیجه خطوطی به آن اضافه شده و در نهایت طرح فعلی لوگو استاندارد بدست آمده است.

لوگوی آتش نشانی ایران

لوگوی آتش نشانی ایران، یکی دیگر از آثار طراحی لوگو بسیار ارزشمند استاد مرتضی ممیز می باشدکه بارها در رسانها و خیابان ها آن را مشاهده کرده ایم. جالب است که ما اغلب با دیدن این لوگو به معنا و مفهوم آن توجه نداشته ایم. در سال ۱۳۷۴ ممیز، لوگوی ساده و در عین حال با معنا را برای این سازمان طراحی کرد که دو رنگ سیاه و قرمز را بصورت هوشمندانه در کنار هم در این لوگو قرار داد. رنگ قرمز در طراحی این لوگو ، نشان از شعله و آتش بوده و کادر سیاه رنگ که بر شعله ی آتش غلبه کرده و تسلط دارد،که هدف این سازمان را نشان می دهد. طراحی لوگو آتش نشانی ایران بسیار ساده و در عین حال با معنا و تامل بر انگیز می باشد.

طراحی لوگوی شهرداری تهران

شهر تهران، در گذشته دروازه های زیادی داشته و استاد ممیز برای طراحی لوگوی شهرداری این شهر، با دانستن این موضوع سعی در نشان دادن دروازه های قدیمی آن داشته است. به گفته ی استاد مرتضی ممیز، از کنار هم قرار گرفتن دروازه ها در این لوگو ، طرحی شبیه به گل بدست آمده که زیبایی را در کنار معنا و مفهوم، به طرح نهایی این لوگو اضافه کرده است. تهران قدیم، دوازده دروازه داشته که برای سادگی طرح این لوگو ، از تعداد آنها کم شده است. همچینین تمرکز بر اسم در این لوگو نیز به چشم میخورد.


لوگوی شرکت سایپا

بارها لوگوی شرکت های خودروسازی را دیده اید. اما آیا تا بحال به معنا و مفهوم آن فکر کرده اید؟ این لوگو، بخشی از زیبایی های بناهای آجری مراغه را در کنار لوگوی شرکت خودروسازی بنز قرار داده است. این لوگو در سال ۱۳۶۶ توسط استاد مرتضی ممیز طراحی شده است و امروز به عنوان یکی از ماندگارترین آثار طراحی لوگو استاد ممیز شناخته شده است.

با نگاهی کوتاه بر آثار طراحی لوگو استاد ممیز، متوجه اهمیت بالای معنا و مفهوم در کنار زیبایی و سادگی برای لوگو می شویم. شما به عنوان فردی که دستی در طراحی گرافیک دارد، تا چه اندازه به معنا و مفهوم لوگوتوجه می کنید؟ ما در اوتیس گرافیک، برای نشان دادن صداقت کاری و پایبند بودن به اصول طراحی لوگو و کاری، بعد از اتمام کار طراحی لوگو، فایل تشریح طرح و معنا و مفهوم آن را به مشتریانمان ارائه می دهیم. لوگوهای طراحی شده توسط شرکت اوتیس گرافیک  را می توانید از طریق منوی طراحی لوگو کارها مشاهده کنید.

نظرات بازدیدکنندگان